Posted by admin on December - 10 - 2017 | Comments Off

Czy istotnie lokal gastronomiczny to odpowiedni interes?

Sporo osób pragnie założyć restaurację – jednakże zapewne każdy się orientuje, iż założenie knajpy to znaczący wydatek. A poza tym, generalnie jest tak, że obiekty gastronomiczne padają częściej, niż firmy funkcjonujące w innych branżach. No cóż, to tak czy siak nie powinno oznaczać, iż w dosłownie każdym przypadku jesteśmy niejako skazani na bankructwo. Jeśli właśnie tak myślimy, tak naprawdę nie powinniśmy otwierać restauracji. To nie ma najmniejszego sensu! Pozytywna podstawa to coś najważniejszego, pracownicy i goście umieją to doskonale wyczuć.
- odnajdź odpowiednią niszę. A więc choć w dalszym ciągu kuchnia polska albo włoska są w naszym kraju bardzo popularne, to jednakże prawda jest taka, iż bez najmniejszego cienia wątpliwości warto oglądać się za trochę bardziej niszowymi typami. Może kuchnia ukraińska bądź afrykańska są w porządku?
- w żadnym wypadku nie oszczędzaj na jedzeniu. I tak narzut na potrawach jest duży, zatem nie ma większego sensu dawać porcji jak dla małego dziecka. Nie chodzi tutaj o zapychanie żołądka, przecież nie o to chodzi w jedzeniu, ale często jest tak, że potrawy są śmiesznie nieduże.
źródło: blog inernetowy

Podobne wpisy:

Comments are closed.